Bijeenkomst 'Vier de lente'

De collectie Natuurbeelden bevat een schat aan beeldmateriaal voor natuurliefhebbers. Om hier meer bekendheid aan te geven organiseert Beeld en Geluid dit jaar bij de start van elk nieuw seizoen een publieksbijeenkomst rond Natuurbeelden. Op zondag 19 maart was de eerste, met als thema 'Vier de lente'. Een geslaagde bijeenkomst met inspirerende sprekers, een enthousiast publiek, door de lente geïnspireerde muziek en een enthousiast publiek. 
 
 
 
Foto: Marlies van der Leeuw-Boelsen
 
De ochtend begon met een natuurfotografie-excursie in het Spanderswoud, verzorgd door het IVN Gooi en omstreken en het Goois Natuurreservaat. Het Spanderswoud is het grootst aaneengesloten bos in het Goois Natuurreservaat. Tijdens de excursie stond het aanbreken van de lente centraal. Daarnaast kregen de deelnemers een korte workshop over natuurfotografie met hun smartphone of fototoestel. Hoe kies je een goed onderwerp? Hoe maak je een mooie compositie? En hoe zit het met de belichting? 
 
 
 
 
 
 
Na afloop van de excursie verzamelde het publiek zich in de Theaterzaal van Beeld en Geluid. Natuurfilmer Luc Enting van Enting Films, een van de initiatiefnemers van het project Natuurbeelden, vertelde over zijn werk en bijdragen aan Natuurbeelden. Ook liet hij het publiek genieten van een preview van zijn prachtige nieuwe natuurfilm over de Veluwe.
 
 
 
 
 
Lars Soerink van Vogelbescherming Nederland gaf een interactieve Kahoot-presentatie over het populaire webcamproject Beleef de lente, waarbij we jaarlijks tientallen vogels kunnen volgen tijdens het broeden. Beelden van dit project zijn ook toegevoegd aan de Natuurbeelden-collectie.
 
 
 
 
 
 
Pianiste Shoko Nagamachi sloot de bijeenkomst af met op de lente geïnspireerde muziekstukken. Tijdens haar optreden werden onder meer de natuurfoto's van de excursie geprojecteerd, zoals deze schitterende foto gemaakt door Floris Lammerts van Bueren.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
De volgende Natuurbeelden bijeenkomst is op zondag 25 juni, bij de start van de zomer. De fotografie-natuurexcursie start om 8.00 uur. Aansluitend is er van 10.30 tot 12.00 uur een bijeenkomst in Beeld en Geluid. Kaarten zijn verkrijgbaar via de website van Beeld en Geluid.