Drukbezochte Natuurbeelden excursie en masterclass

Op zondag 24 september organiseerde Stichting Natuurbeelden en Beeld en Geluid samen met het IVN Gooi en Omstreken en het Goois Natuurreservaat een herfstexcursie in het Spanderswoud. Tijdens deze wandeling kregen de deelnemers niet alleen meer te horen over het gebied, maar ook tips en tricks voor het maken van een goede foto van de natuur met je fototoestel of smartphone.
Circa 80 belangstellenden liepen mee en maakten prachtige herfstfoto’s van de gekleurde bomen, vele soorten paddestoelen en mooie lichtval.
 
Aansluitend vond er een masterclass plaats bij het Nederlands Instituut Beeld en Geluid. In deze masterclass vertelden natuurfilmers Melanie Kutzke en Willem Berents (werkend onder de naam Veldkijker) meer over de wereld van obstakels en creatieve oplossingen die achter de romantiek van de natuurfilm schuilgaat. Zo bespraken ze het maken van macro opnames, nachtopnamen en filmen op reis. Met hun pas geschoten beelden op de Bovenwindse Eilanden (Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba) benadrukten ze het belang van het archiveren van natuurbeelden.
 
Na een Q&A met Melanie en Willem werd er, onder muzikale begeleiding van pianiste Shoko Nagamachi, een compilatie van foto’s getoond die de deelnemers van de wandeling hadden gemaakt. Lars Soerink, natuurfilmer/fotograaf, besprak een aantal van deze foto’s en gaf naast complimenten ook nog wat tips.
 
Aan het einde van de masterclass werden de 3 winnaars van de Remix-Natuurbeelden wedstrijd bekend gemaakt. Juryleden Menno Bentveld, Michael Sanderson en Julia van Mourik moesten een keuze maken uit 27 inzendingen. Kijk op het platform Open Beelden voor de winnaars.
 
Het was prachtig weer, met veel enthousiaste deelnemers en mooie plaatjes en praatjes. Kortom, een geslaagde dag!