18 mei 2018 -
Dit Pinksterweekend opent het Natuur en Cultuurhistorisch Centrum De Bastei in Nijmegen zijn deuren. De vaste tentoonstelling Schatkamer van de Rivier toont de museumcollectie in vier leefwerelden van het rivierengebied van de Waal en besteedt onder meer aandacht aan de flora en fauna in dit gebied. Hiervoor gebruikt het museum tientallen fragmenten uit de collectie Natuurbeelden. Bekijk een selectie.
6 februari 2018 -
De winnaar van de DigiBird-competitie is bekend! Met de zeer indrukwekkende score van 41.065 punten liet Arne van Eerden zijn medespelers ver achter zich en heeft hij de cadeaubon van de Vogelbescherming gewonnen.
22 januari 2018 -
Doe jij mee aan de Nationale Tuinvogeltelling? Ben je een vogelspotter? Of gewoon een natuurliefhebber? Dan is het spel DigiBird zeker iets voor jou! Speel mee en maak kans op een cadeaubon t.w.v. 100 euro!
16 januari 2018 -
Onlangs is de collectie Natuurbeelden opnieuw verrijkt met meer dan 250 clips. Met deze aanvulling is het project Natuurbeelden definitief afgerond. Het doel, de verzameling van 650 uur aan ruwe, ongemonteerde beelden van de Nederlandse natuur, is ruimschoots behaald.
13 november 2017 -
Het project Natuurbeelden is op 5 oktober officieel afgerond en de laatste natuurbeelden stromen binnen! De afgelopen weken is de collectie verrijkt met honderden prachtige nieuwe clips van diverse diersoorten, planten en landschappen.
16 oktober 2017 -
Een prachtige collectie van ruim negenduizend clips van de Nederlandse natuur en een bron van inspiratie en stimulans voor natuurfilmers. Het project Natuurbeelden heeft veel gebracht, zo is te zien en te horen op het eindevent bij Beeld en Geluid waarmee het project Natuurbeelden op donderdag 5 oktober officieel is afgesloten.
12 oktober 2017 -
Afgelopen zomer deed Stichting Natuurbeelden met de filmwedstrijd Remix Natuurbeelden een oproep aan makers om aan de slag te gaan met haar open collectie: een verzameling van duizenden ruwe natuurfragmenten, klaar voor hergebruik! Het eindresultaat: 27 uiteenlopende remixes, van korte natuurdocumentaires tot grafische kunstwerkjes. Lees hier welke drie inzendingen in de prijzen zijn gevallen.
1 oktober 2017 -
Maïsparkieten op Bonaire, een dwergspitsmuis op jacht en een rondkruipende segrijnslak. Zomaar een greep uit de bijna tweehonderd video's die de afgelopen maand nieuw zijn ingestroomd in de collectie Natuurbeelden. Gefilmd door Rollin Verlinde, Michael J. Sanderson, en Jeroen Verhoeff. Kijk en geniet van een selectie.
26 september 2017 -
Op zondag 24 september organiseerde Stichting Natuurbeelden en Beeld en Geluid samen met het IVN Gooi en Omstreken een herfstexcursie in het Spanderswoud en een aansluitende masterclass met Veldkijker en Lars Soerink.
8 september 2017 -
Doe dit weekend mee met de Nationale Spinnentelling. Wat je zoal kunt tegenkomen zie je in deze spannende spinnenremix met mooie muziek, speciaal gemaakt voor de wedstrijd Remix Natuurbeelden.