27 maart 2017 -
De collectie Natuurbeelden bevat een schat aan beeldmateriaal voor natuurliefhebbers. Om hier meer bekendheid aan te geven organiseert Beeld en Geluid dit jaar bij de start van elk nieuw seizoen een publieksbijeenkomst rond Natuurbeelden. Op zondag 19 maart was de eerste, met als thema 'Vier de lente'. Een geslaagde bijeenkomst met inspirerende sprekers, door de lente geïnspireerde muziek en een enthousiast publiek.
27 maart 2017 -
De collectie Natuurbeelden groeit maar door. Zo is de beeldbank onlangs weer aangevuld met ruim zeventig nieuwe clips van Stijn Philips, Seesaw Producties en Rollin Verlinde.
28 februari 2017 -
De afgelopen maanden is de collectie Natuurbeelden weer enorm gegroeid met maar liefst 1130 nieuwe clips. Waaronder schitterende onderwaterbeelden en opnamen van menselijke activiteiten in de natuur. Gefilmd door o.a. Learning by Action, Nudibranch, Blik onder Water, Jeroen Verhoeff, Kees van Welzenis, Antoinette Verbree en Tim Visser Creations.
22 februari 2017 -
Om meer natuurliefhebbers laten zien wat voor prachtig materiaal zich in de collectie van Natuurbeelden bevindt, worden er komend jaar vier publieksbijeenkomsten georganiseerd bij Beeld en Geluid. Op zondag 19 maart vindt de eerste bijeenkomst plaats.
7 februari 2017 -
Onlangs is het videokanaal van Natuurbeelden op Open Beelden aangevuld met ruim tweehonderd nieuwe clips van de natuurfilmers Veldkijker, Learning by Action, Eyesealand en Nudibranch. Hiermee komt het totaal aantal natuurbeelden dat nu op dit platform staat op maar liefst 1113 clips!
30 januari 2017 -
Voor Stichting Natuurbeelden is Veldkijker - Wildlife Film & Photography afgelopen najaar naar de Nederlandse Antillen gereisd. Van al dit materiaal is er een prachtige compilatie gemaakt.
13 januari 2017 -
De laatste tijd doen steeds meer burgemeesters ons land aan. Grote burgemeesters om precies te zijn, meeuwen uit het Arctische gebied. De storm in de Noordzee en in de Noorse zee vorige week lijkt er de oorzaak van dat relatief veel grote burgemeesters worden gezien, vooral aan de kust.
20 december 2016 -
Op vrijdag 27 januari 2017 is het scholenteldag. Op die datum gaat het telformulier voor alle groepstellingen weer open en kan je jouw telling doorgeven. Speciaal voor deze dag bieden Vogelbescherming en Ekoplaza gezamenlijk een lespakket aan alle scholen in Nederland dat de Tuinvogeltelling nog leuker zal maken!
14 december 2016 -
Vorige maand presenteerde Vogelbescherming de definitieve telling van grutto's in 2016. Wederom blijken er veel te weinig jongen op te zijn gegroeid om het verdwijnen van de grutto in ons landschap te voorkomen.
6 december 2016 -
Iedere natuurliefhebber kent de serie wel: Planet Earth van de BBC. Met schitterende beelden van wilde dieren en landschappen en onderwater- en luchtbeelden van over de hele wereld. En nu is daar het vervolg, Planet Earth II. Michael J. Sanderson, een van de filmers van Natuurbeelden, werkte eraan mee.