Speel DigiBird en maak kans op een cadeaubon!

Doe jij mee aan de Nationale Tuinvogeltelling? Ben je een vogelspotter? Of gewoon een natuurliefhebber? Dan is het spel DigiBird zeker iets voor jou!
 
DigiBird is een online spel dat spelers uitdaagt om trefwoorden toe te voegen aan meer dan duizend vogelvideo’s uit de collectie Natuurbeelden. Het principe achter het spel is dat wanneer meerdere spelers afzonderlijk van elkaar hetzelfde trefwoord aan een videofragment toevoegen, er een betekenisvolle beschrijving ontstaat. Uiteindelijk zal dit ertoe leiden dat een specifiek fragment - bijvoorbeeld een fragment van een zeldzame tuinvogel - snel en nauwkeurig kan worden teruggevonden, zonder dat eerst de hele video moet worden bekeken of doorgespoeld. Zo worden de vogelvideo’s uit de collectie Natuurbeelden nog beter doorzoekbaar.
 
Speel mee en maak kans op een cadeaubon
Als speler maak je nu kans op een cadeaubon t.w.v. 100 euro, te besteden in de (web)winkel van de Vogelbescherming. Hoe? Maak een account aan op digibird.beeldengeluid.nl en speel het spel. Heb jij op vrijdag 2 februari om 16.00 uur de hoogste score? Dan ben je de gelukkige winnaar en kun je de prijs opvragen door een e-mail te sturen naar digibird@beeldengeluid.nl. Doe dit met het e-mailadres dat je hebt gebruikt om je DigiBird-account aan te maken. Dit is nodig voor de verificatie.
 
DigiBird is een vervolg op het eerder door Beeld en Geluid ontwikkelde Waisda? en kwam tot stand in samenwerking met Stichting Natuurbeelden en de Vrije Universiteit.