Zondag 24 september: Natuurbeelden excursie en masterclass

Ben je geïnteresseerd in natuurfilm en -fotografie? Kom dan op zondag 24 september naar de Natuurbeelden-masterclass bij Beeld en Geluid. Professionele natuurfilmers vertellen tijdens deze masterclass over door hen gebruikte technieken, apparatuur, en de manier waarop zij te werk gaan bij de opnames van hun meest recente producties. Deze middag zijn Lars Soerink van Vogelbescherming Nederland en de gerenomeerde natuurfilmers Willem Berents en Melanie Silvia Kutzke (Veldkijker Wildlife Film & Photography) te gast.
 
 
Excursie 
Het is extra leuk om vooraf deel te nemen aan de Natuurbeelden film- en fotografie-excursie, die het IVN Gooi en Omstreken je gratis aanbiedt. Het is een herfstexcursie in het Spanderswoud (op steenworp afstand van Beeld en Geluid), die geschikt is voor zowel beginners als gevorderde natuurfotografen en filmers. De IVN gidsen die het uitstapje begeleiden, tonen hoe je met fototoestel of smartphone interessante natuuropnames kunt maken. Ben je een ervaren filmer of fotograaf, dan zijn er aanvullende 'tips en tricks'! De beelden die tijdens de excursie worden gemaakt, worden tijdens de aansluitende masterclass besproken door Lars Soerink, als natuurfilmer/fotograaf, verbonden aan Vogelbescherming Nederland.
 
De herfstexcursie start om 13.30 uur op de parkeerplaats van Restaurant Robert (Spanderslaan 1 in Hilversum). Om 15.00 uur zijn we weer terug bij het startpunt, zodat er voldoende tijd is om naar Beeld en Geluid (Media Park Boulevard 1, Hilversum) te fietsen of rijden. De aansluitende bijeenkomst bij Beeld en Geluid begint om 15.30 uur.
 
Prijzen
Deelname aan de herfstexcursie is kosteloos. Het bijwonen van de Natuurbeelden-masterclass kost 7,50 euro, inclusief een kopje koffie of thee. Met een Museumkaart of BankGiro Loterij VIP-kaart heb je gratis toegang tot dit evenement. Wie alleen meegaat met de IVN herfstexcursie, zonder aansluitende masterclass, hoeft zich hiervoor niet aan te melden. Koop de kaartjes hier.
 
Natuurbeelden-collectie 
De filmmakers die de masterclass verzorgen hebben allemaal een belangrijke bijdrage geleverd aan de totstandkoming van de Natuurbeelden-collectie van Beeld en Geluid. Dit is de grootste verzameling beelden van flora, fauna en landschappen van Nederland. Tijdens de bijeenkomst tonen we je een groot aantal hoogtepunten uit deze collectie, geprojecteerd op het grote bioscoopdoek in onze theaterzaal. De Japanse pianiste Shoko Nagamachi zal deze verbluffende natuurshots muzikaal begeleiden.
 
Win 200, 500 of 1000 euro met je eigen natuurbeelden!
Wil je kans maken om een geldbedrag te winnen met je eigen materiaal, of door een montage te maken van bestaande natuurshots: doe dan mee aan Remix Natuurbeelden.